Wat is een energielabel?

Vandaag de dag is het verplicht om bij verkoop of verhuur van uw woning een energielabel of energie ­index te overhandigen. Zo kan het zijn dat u in het eerste kwartaal van 2015 een voorlopig energielabel heeft ontvangen van de overheid. Dit voorlopige label is onder andere gebaseerd op het bouwjaar van de woning en alle overige gegevens voor zover bekend in de databank. Met het energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien hoe zuinig de woning is.

Hoe is het energielabel te verkrijgen?

Particulieren hebben in het eerste kwartaal van 2015 een voorlopig energielabel thuisgestuurd gekregen. Dit voorlopige label is gebaseerd op bouwjaar, woningkenmerken, database, etc. Wij kunnen u helpen met het omzetten van het voorlopige label naar een definitief energielabel. U kunt een definitief energielabel online aanvragen op https://www.energielabelvoorwoningen.nl of neem direct contact met ons op adviseur@deverbouwwinkel.nl

Energie index

Wat is de energie index?
Naast het energielabel is er ook een energie ­index voor bestaande woningen. Dit is eigenlijk een uitgebreidere variant op het label. Bij de energie index wordt de woning gecontroleerd op 150 specifieke kenmerken. Anders dan het energielabel wordt de index weergegeven als getal, bijvoorbeeld 1,6. Hoe lager de waarde des te zuiniger de woning. De energie ­index wordt onder andere gebruikt in het woningwaarderingsstelsel om mede hiermee de huurprijs te bepalen.

Hoe is de energie index te verkrijgen?
De Verbouwwinkel is gecertificeerd om de energie ­index af te geven voor woningen. Voor het bepalen van de energie index dient de woning op locatie opgenomen te worden. Hiervoor komt er dus daadwerkelijk een inspecteur langs. Het is verplicht een index op te stellen als u een woning wilt verhuren. Dit kunnen woningcorporaties zijn maar ook particuliere verhuurders en makelaars. De energie index kan ook verplicht worden gesteld bij sommige ‘groene hypotheken’.

Informatie aanvragen

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan over deze tool

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Voordelen van een energielabel/ energie index

  Energielabel

  Een definitief energielabel

  Te gebruiken bij verkoop

  Beknopt overzicht van mogelijke besparende maatregelen

  Energie index

  Uitgebreid inzicht in de energie

  energieprestaties van uw woning

  Een overzicht met energiebesparende maatregelen

  Gemakkelijk te koppelen aan maatwerkadvies

  Een definitief energielabel

  Een index welke te gebruiken is voor verhuur van de woning

  De kosten voor een energielabel/ energie index:

  Benieuwd naar de kosten van een energielabel  en/of energieindex?
  Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

  Omdat ik mijn woning ging verkopen had ik een energielabel nodig. Door de Verbouwwinkel is dit snel geregeld, bedankt!

  Fam. de WitParticulier in Den Haag

  Ik heb enkele woningen die ik verhuur en waar ik dus een energie index voor nodig heb. Ik ben zeer tevreden over de diensten van de verbouwwinkel. Ze waren snel en communiceerde goed.

  Fam. de JagerParticulier Voorburg
  Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

  Leave a Reply