Constructieberekening doorbraak wand verzorgd door De Verbouwwinkel

By 14 augustus 2015Direct Zaken, Wonen

wandAls u van plan bent een verbouwing of aanbouw aan uw woning te laten doen, is het belangrijk dat uw bouwwerk constructief in orde blijft. Zo moet het bouwwerk voldoen aan de huidige wet- en regelgeving met betrekking tot de wapening en belasting van heipalen, de fundering, de vloeren, de staalconstructie, de wanden en het dak. Om dit goed uit te voeren is een constructieberekening van belang.

Gezellige leefruimte
Wij hebben een constructieberekening uitgevoerd voor een woning aan de Stephensonstraat in Den Haag, een herenhuis uit 1897 met 3 verdiepingen. Een ruime woning, maar de eigenaren hadden de wens om de wand in de keuken door te breken. Zo kunnen de keuken en woonkamer één worden en ontstaat er een royale, gezellige leefruimte.

Samen met de eigenaren hebben wij de situatie ter plaatse bekeken. Vervolgens hebben we advies gegeven over de constructieve mogelijkheden van de doorbraak van de wand. Toen dat duidelijk was zijn we aan de slag gegaan met de constructieberekeningen en de  vergunningsaanvraag-tekening. Binnen 10 dagen hebben wij die digitaal aangeleverd en ingediend bij de gemeente.

Door onze ruime ervaring in het uitwerken en aanvragen van omgevingsvergunningen wordt deze over het algemeen door de gemeente snel verleend. Op deze manier hebben we de verbouwplannen van begin tot eind kunnen begeleiden: van het idee tot de uiteindelijke aanvraag.

Wilt u meer weten over een constructieberekening, of wat De Verbouwwinkel nog meer voor u kan betekenen? Kijk dan op onze website: www.deverbouwwinkel.nl

 

Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

Leave a Reply