De Verbouwwinkel: Wat is het nut van een aankoopkeuring?

By 9 december 2016Direct Zaken, Wonen

aankoopkeuring de VerbouwwinkelBij het kopen van een huis komt een boel kijken en het duurt vaak even voordat je een huis hebt gevonden dat goed bij je past. Als je een geschikte woning hebt gevonden is het heel verleidelijk om tijdens de bezichtiging al met de inrichting bezig te zijn en niet te denken aan bijvoorbeeld waterschade in de kelder of verouderde bekabeling. Kortom: je ziet achterstallig onderhoud en gebreken snel over het hoofd!

Nut van een aankoopkeuring
Hier komt meteen het nut van een aankoopkeuring naar voren; het inzichtelijk maken van deze gebreken en achterstallig onderhoud. Tijdens een uitgebreide visuele bouwtechnische keuring wordt de woning nauwkeurig en onafhankelijk beoordeeld door een bouwkundig adviseur. Hieruit volgt een rapport dat een helder beeld geeft van de staat waarin de woning zich verkeert en welke kosten herstel en achterstallig onderhoud behelzen.Dat het laten maken van een aankoopkeuring voor veel mensen een goede beslissing is geweest blijkt wel uit onderzoek. Onderzoek toont namelijk aan dat op basis van de bouwtechnische keuring 18% van de aankopen niet zijn doorgegaan. Ook hebben mensen die het keuringsrapport gebruikten in de onderhandelingen hun bod met gemiddeld €27.000,- verlaagd.

Als het niet mogelijk is om al voor het moment van bieden een aankoopkeuring te laten uitvoeren, dan is het een optie om in de voorlopige koopakte te laten meenemen dat deze alleen doorgaat als er geen bijzonderheden volgen uit de aankoopkeuring. Dit vormt dan een ontbindende voorwaarde in de akte.

De Verbouwwinkel helpt mee
De Verbouwwinkel heeft al vele aankoopkeuringen in Den Haag en omgeving gemaakt en op deze manier woningkopers geholpen met het maken van een weloverwogen beslissing.
Voordelen van de aankoopkeuringen van de Verbouwwinkel:
  • Niet alleen inzicht in gebreken en achterstallig onderhoud maar ook in de kosten om dit te verhelpen
  • Zowel te gebruiken voor woningkopers als woningverkopers
  • De rapportages worden opgesteld volgens de NHG richtlijnen en worden daarmee door alle financierende instanties geaccepteerd
  • Gedetailleerd keuringsrapport met foto rapportage
  • Onze inspecteurs zijn bekend met de woningen in Den Haag, zij weten wat er speelt en geven hier extra aandacht aan.
Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

Leave a Reply