Een nieuwe woning op het oog? Vergeet de aankoopkeuring dan niet!

By 13 oktober 2016Direct Zaken, Wonen

Bent u op zoek naar een nieuwe woning? Of heeft u er reeds 1 op het oog? Vergeet dan niet een aankoopkeuring te laten uitvoeren. Het is niet vreemd dat u op het eerste oog direct verliefd raakt op uw toekomstige woning en daardoor essentiële zaken over het hoofd ziet!

Afhankelijk van de leeftijd van de woning kan er heel wat mis zijn aan de woning, ook als hij net is opgeknapt en er voor het oog (en de verkoop) goed uit ziet! Zowel nieuwbouw woningen als woningen op leeftijd kunnen gebreken hebben dat heeft niets met de leeftijd te maken. Daar in tegen zullen woningen op leeftijd sporen van achterstallig met zich mee brengen.

Met een aankoopkeuring nodigt u een bouwkundige uit om de staat van uw nieuwe woning in kaart te brengen, technische gebreken, achterstallig onderhoud, risico op asbest, loden leidingen, oude elektra installaties zijn slechts enkele zaken die u flink op kosten kunnen jagen.

Geen enkel financieel risico
U krijgt met de aankoopkeuring ook zicht op de onderhoudskosten (per direct en op termijn) zodat u financieel weet wat u te wachten staat. Om geen enkel financieel risico te lopen bij de aankoop en beter nog voordat u een bod uitbrengt doet u er verstandig aan een aankoopkeuring door een onafhankelijke deskundige te laten uitvoeren. Een aankoopkeuring is een kleine investering die u veel leed kan besparen.

Het aanbod van aankoopkeuringen is groot en pas op! De goedkoopste is ook hier niet altijd de beste! Voorkom “knip en plak” rapportages en doe navraag hoe er gekeurd gaat worden en vraag een keuringsrapportage op als voorbeeld voordat u iemand zomaar opdracht geeft tot het keuren van de woning.

Vragen?
Heeft u vragen of wilt u weten hoe wij de aankoopkeuring voor u kunnen uitvoeren? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseur van De Verbouwwinkel op 085-8769526.

 

Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

Leave a Reply