Een zorgeloze verbouwing van compleet herenhuis in Statenkwartier

Verbouwing statenkwartierEen verbouwing aan uw (droom)huis is een project dat u niet van de ene op de andere dag uitvoert. Waarschijnlijk heeft al een idee wat u wilt gaan doen, maar waar te beginnen als u niet de technische kennis heeft om met de verbouwing te starten? Dan biedt De Verbouwwinkel Den Haag uitkomst.

Een aantal maanden geleden zijn wij door Fred, eigenaar van een herenhuis in het Haagse Statenkwartier, ingeschakeld om hem te begeleiden bij de verbouwing van het complete pand. Voordat Fred aan de verbouwing van zijn droomhuis begon had hij net als veel mensen een traditioneel beeld van het benaderen van meerdere aannemers en kiezen voor de aannemer die het resultaat het voordeligst kan opleveren. Fred benaderde een aannemersbedrijf, dat hem tot zijn tevredenheid in contact bracht met De Verbouwwinkel.

De begeleiding van De Verbouwwinkel zorgt voor overzicht binnen dit enorme project, eigenlijk kom ik hiermee in een gespreid bedje terecht. Ik ben dus echt heel erg blij met deze keuze, aldus Fred.

Begeleiding Verbouwwinkel
Maar hoe ziet zo’n ‘gespreid bedje’ en bouwbegeleiding van De Verbouwwinkel er dan precies uit? In oktober 2014 is begonnen met het sloopwerk in de woning. Fred: “Het voordeel van het beginnen met slopen is dat de woning volledig gestript is. Hierdoor komen er geen verrassingen meer aan het licht en dat scheelt aanzienlijk in de kosten.”

verbouwing statenkwartierTerwijl er in de woning flink gesloopt werd is Fred samen met De Verbouwwinkel keuzes gaan maken over zijn woonwensen. Op basis van de woonwensen heeft De Verbouwwinkel een vertaling gemaakt naar een technische werkomschrijving. Deze omschrijving wordt ondersteund door bouwtekeningen. De opdrachtomschrijvingen van de verschillende onderdelen worden aan drie aannemers voorgelegd.

Ik had natuurlijk wel een idee van wat ik wilde, maar nul technische kennis. De Verbouwwinkel heeft mij geholpen bij het maken van keuzes en daarmee het nodige werk uit handen genomen” , aldus Fred.

Eenvoudig offertes vergelijken
Dat er één exacte omschrijving naar drie aannemers gaat maakt het eenvoudig om de offertes van de aannemers met elkaar in prijs te vergelijken. Als een aannemer eenmaal aan de slag gaat ziet De Verbouwwinkel erop toe dat de aannemer de opdracht conform de omschrijving uitvoert. Fred zegt hierover: “Het is fijn iemand aan mijn zijde te hebben die te allen tijde mijn belangen behartigt in het verbouwtraject”.

Afstemming en toezicht
De Verbouwwinkel zorgt ervoor dat er een goede afstemming is tussen de verschillende betrokkenen bij de verbouwing, zodat financiële tegenvallers worden voorkomen. Elke twee weken vindt er een overleg plaats tussen opdrachtgever, bouwkundige aannemer, installateurs en De Verbouwwinkel over de vorderingen van de verbouwing.

verbouwing statenkwartierFlexibiliteit tot doen van aanpassingen
Indien er vanuit de opdrachtgever tijdens de verbouwing aanvullende woonwensen zijn biedt de begeleiding van de Verbouwwinkel veel flexibiliteit. Fred noemt als voorbeeld de aanleg van airconditioning in de slaapkamer: “Onlangs besloten we dat we toch graag airconditioning in de slaapkamer wilden aanleggen, dit zorgde natuurlijk voor een wijziging in de bouwplannen. Gelukkig is er dan De Verbouwwinkel die deze woonwens uitwerkt, met de aannemer bespreekt en zorgt dat het kan worden gerealiseerd. 

De Verbouwing van de woning in het Statenkwartier moet eind juni zijn afgerond. Volgende week plaatsen we een aantal foto’s van de start van de verbouwing en de huidige situatie. Bent u benieuwd wat De Verbouwwinkel voor uw verbouwing kan betekenen? Kijk dan op onze website of neem contact op via telefoonnummer: 085-8769526.

Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

Leave a Reply