Hoe bepaal ik de kwaliteit van mijn verbouwing of onderhoud?

Verbouwen of het plegen van onderhoud aan uw woning is een vak apart. U bent afhankelijk van de kwaliteiten van de vakman en de producten die hij gebruikt om het resultaat te bereiken dat u voor ogen hebt. Klinkt logisch toch? Maar helaas gaat dit niet vanzelf.

Juiste materiaalgebruik
Elke vakman heeft zijn eigen specialiteit en er ligt een keur aan keuzes op het gebied van materialen. De kunst voor kwaliteit van uw onderhoud of verbouwing zit hem in het inzetten van de juiste vakmensen op juiste plaats. Zoals Louis van Gaal de juiste spelers op het juiste moment op het veld weet te zetten tijdens het WK voetbal. Daarnaast is het gebruik van producten die met hun technische specificatie voldoen aan uw situatie van essentieel belang.

Welke vakmensen heb ik nodig?
Breng vooraf in kaart welke vakmensen u nodig heeft en wellicht ook welke specifieke problemen verholpen moeten worden voordat u zomaar een willekeurige aannemer uitnodigt. Doet u dit wel dan zal u ook merken dat elke aannemer een ander advies voor u heeft! In sommige gevallen, zoals bij vochtproblemen, houtrot, verzakkingen, etc. doet u er verstandig aan om een onafhankelijke bouwkundige in te schakelen. Deze kunnen het probleem in kaart brengen en u adviseren dit te verhelpen met afgifte van garantie voor de toekomst.

Vraag uw aannemer na!
U doet er verstandig vooraf aan de aannemer te vragen of hij expertise heeft in de werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren en zijn referenties na te vragen. Laat de kwaliteit van uw verbouwing niet aan het toeval over. Wanneer u zelf onvoldoende kennis van zaken hebt is het aan te raden u te laten adviseren door een onafhankelijke bouwkundige.

Kwaliteit hoeft per definitie niet duurder te zijn. Maar wanneer de kwaliteit tegen valt, en u dit op korte termijn opnieuw moet laten doen, bent u wel vele malen duurder uit!

Heeft u vragen of wilt u weten hoe wij u van dienst kunnen zijn om tegenvallende kwaliteit te voorkomen of bij de uitwerking van uw plannen? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseur van De Verbouwwinkel op 085-8769526 of check onze website www.deverbouwwinkel.nl

Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

Leave a Reply