Hoe kies ik de juiste aannemer voor mijn klus of project?

Welke aannemer is geschikt voor mijn klus of project? Bij het uitzoeken van een aannemer voor uw verbouwing of onderhoudswerkzaamheden heeft u heel veel keus. In deze blog geven wij u een aantal tips voor het kiezen van de juiste aannemer voor uw verbouwing.

Wat vindt u belangrijk?
Het is belangrijk om vooraf goed te bedenken wat u wilt laten doen, tegen welke kwaliteit en tegen welke prijs. Vindt u prijs belangrijker? Of toch het nakomen van afspraken en service? Dit zijn allemaal zaken om vooraf aan te denken voor u contact opneemt met een aannemer voor het maken van een offerte.

Doe research
Voordat u een aannemer uitnodigt voor het maken van een offerte is het aan te raden om research te doen. Vraag aan vrienden, familie of op het werk aan een aantal mensen wie er goede ervaringen heeft met een aannemer en wat voor werkzaamheden hij heeft uitgevoerd.

BouwGarant
Gaat u voor kwaliteit, nazorg en zekerheid? Raadpleeg dan de lijst van “BouwGarant” aannemers. Bouwend Nederland (brancheorganisatie van de bouw) heeft voor u dan alvast wat huiswerk gedaan.

Een aannemer die voor BouwGarant in aanmerking wil komen moet aan heldere voorwaarden voldoen die u zekerheid bieden. Op deze manier stelt u een lijstje samen van aannemers die u met elkaar kunt vergelijken. Daarnaast zijn de prijsverschillen in deze lijst niet erg groot.

Aan wie besteed ik het werk uit?
Het gebeurt steeds vaker dat er aannemers in beeld komen die werken met laag betaalde werknemers. Deze aannemers zijn op het gebied van prijs en kwaliteit vaak niet vergelijkbaar met Nederlandse vaklieden.

Het heeft dus geen zin om deze verschillende partijen uit te nodigen voor het maken van een offerte, simpelweg omdat deze aannemers niet met elkaar te vergelijken zijn. Bedenk dus goed welke werkzaamheden u wilt uitbesteden en bij wie! Hiermee voorkomt u onaangename verassingen die vaak uitlopen in bouwstress en financiële ellende

Een offerte is maatwerk
Het goed om te beseffen dat aannemers vaak veel tijd besteden aan het uitbrengen van een offerte. Elke offerte is maatwerk en geen knip en plakwerk. Aannemers zijn gewend om een offerte uit te brengen waarmee zij de concurrentie te slim af zijn. Vandaar dat het belangrijk is dat u heldere en vergelijkbare uitgangspunten aanlevert.

Pas op voor prijsverschillen
Tot slot raden wij u aan op te passen voor de laagste prijs bij enorme prijsverschillen in de offertes. Helaas kunnen er valkuilen in offertes zitten die u tijdens de uitvoering duur kunnen komen te staan.

Vrijblijvend advies
Wilt u vrijblijvend nadere informatie over dit onderwerp of heeft u hulp nodig? Bel dan gerust met onze ervaren adviseur van De Verbouwwinkel op telefoonnummer 085-8769526.

Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

3 Comments

  • Beste, Mensen vraag altijd naast een offerte gewoon een calculatie! Calculaties zijn overzichtelijk en betrouwbaarder.

  • De Verbouwwinkel schreef:

    Daar zijn wij het mee eens echter durven maar weinig aannemers de begroting te laten zien. En als de uitvraag van de opdrachtgever niet duidelijk en technisch compleet is dan is de begroting van de aannemer ook niet volledig en zijn ze niet met elkaar te vergelijken vandaar onze zorg.

  • Ad van S schreef:

    Goed bedenken wat je wil is zo belangrijk, en wordt ook zo vaak geadviseerd. Maar nog steeds gaan veel mensen er met een vaag idee in. Ze denken dat ze op het moment dat ze met een aannemer praten wel een duidelijker beeld krijgen. En dan gelijk de beste mogelijkheid zien. Daardoor krijgen allerlei minder betrouwbare aannemers de kans om rare afspraken te maken of de opdracht een bepaalde kant (groter) op te sturen. Wat meestal leidt tot grote problemen, voornamelijk voor de opdrachtgevers.

Leave a Reply