Hoe moet ik offertes vergelijken van verschillende aannemers?

By 28 november 2014Direct Zaken, Wonen

Het vergelijken van aangevraagde offertes bij aannemers kan een hele lastige en soms bijna onmogelijke klus zijn. Dit is sterk afhankelijk van hoe en met welke stukken u de aanvraag doet of heeft gedaan bij de aannemer.

Verschillen tussen offertes
Wanneer u middels een technische omschrijving en tekening de offerte heeft aangevraagd bij vergelijkbare aannemers zal het verschil tussen de offertes over het algemeen niet zo groot zijn. De technische omschrijving en tekening bepalen de kwaliteit en de omvang van het werk.

Wanneer u dit niet heeft gedaan worden de verschillen tussen de offertes al snel groter. Wanneer u dan ook nog eens gerenommeerde aannemers gaat vergelijken met bijvoorbeeld een zzp-er dan wordt het “appels” met “peren” vergelijken.

U zult ook ervaren dat niet alle aannemers volledig inzicht geven in hoe de offerte is opgebouwd. Zij geven niet allemaal aan wat er precies in deze offerte is opgenomen. Uren, materialen specificaties ontbreken vaak. Zonder technische omschrijving is het lastig te bepalen welke kwaliteit de aannemer biedt.

Bouwkundig adviseur
Het loont de moeite om vooraf te investeren in de technische uitwerking van uw plannen. Dit kunt u doen door een onafhankelijk bouwkundig adviseur in te schakelen. U voorkomt hiermee financiële verrassingen tijdens de uitvoering, bouwstress, overschrijding van de planning en budget. Met een technisch duidelijk uitgewerkt plan realiseert u uw plannen binnen het beschikbare budget en biedt de planning het voor u beoogde resultaat.

De hoeveelheid werk in de bouw is de laatste jaren sterk gedaald. Bijna elke aannemer stelt zijn offerte momenteel zo scherp mogelijk op. U moet er dan helaas vanuit gaan dat wat u niet vraagt ook niet in de offerte is opgenomen. Het is daar door ook lastig om te bepalen wat er wel en juist niet in de offerte zit. Hierdoor is voor u onduidelijk welke kosten u er bij gaat krijgen als u een aannemer opdracht heeft gegeven. Omdat de marges momenteel flinterdun zijn zal dit tijdens de uitvoering moeten worden rechtgetrokken. Geen enkele aannemer wil geld mee nemen om uw verbouwing- of onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

Vragen?
Heeft u vragen? Of wilt u de offertes van uw aannemers door ons laten vergelijken? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseur van De Verbouwwinkel Den Haag op telefoonnummer 085-8769526.

Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

One Comment

  • Het best is natuurlijk om zeker offerte’s te vergelijken en dan een prijs te kiezen waar u een goed gevoel bij heeft. De goedkoopste prijs is natuurlijk niet altijd de beste!

Leave a Reply