Hoe realiseer ik een aanbouw aan mijn woning?

Wanneer u bijvoorbeeld de woonkamer en de keuken wilt vergroten van de woning dan kunt u dit doen middels een aanbouw! De regels voor het realiseren van een aanbouw zijn al geruime tijd versoepeld waardoor vergunningsvrij aanbouwen in de meeste gevallen mogelijk is.

De investering voor het realiseren van een aanbouw is relatief overzichtelijk en levert daarnaast bij verkoop juist weer een meerwaarde op waardoor deze investering zich de loop der jaren terugbetaald.

Het realiseren van een aanbouw aan de achterzijde van de woning tot 2,5m is vergunningsvrij. Mocht u een aanbouw aan de zijkant willen realiseren dan zou dat vergunningsvrij maar ook vergunningsplichting kunnen zijn. Wees daarom verstandig en check vooraf of u wel of niet een omgevingsvergunning nodig heeft voor uw aanbouw en doe de vergunningscheck. Komt u er niet uit? dan helpen wij u graag verder.

Mocht uw aanbouw vergunningsvrij zijn dan doet u er verstandig aan om uw aanbouw technisch te laten uitwerken en uittekenen door een onafhankelijke adviseur. Zo weet u zeker dat de aanbouw aan uw wensen gaat voldoen zonder technische gebreken. Maak niet de fout gelijk een aantal aannemers uit te nodigen voor het opstellen van offertes! Elke aannemer heeft zijn eigen advies en de offertes welke u uiteindelijk ontvangt zijn niet te vergelijken en zullen enorm in prijs verschillen!

Blijkt dat u toch een omgevingsvergunning moet aanvragen dan zult u deze moeten uitwerken (of laten uitwerken door een bouwkundigadviseur) waarbij ook de constructie van de aanbouw berekend zal moeten worden. De exacte uitwerking van de aanbouw welke aan de vergunningseisen voldoet heeft ook invloed op de offertes van de aannemer dus ook hier geldt niet te vroeg offertes aanvragen bij aannemers dit om meerwerken en discussies tijdens de uitvoering te voorkomen.

Wij kunnen u helpen met de vergunnigsaanvraag en constructieve uitwerking van de aanbouw, de kosten zijn laagdrempelig en onze tools (www.deverbouwwinkel.nl) zijn helder, transparant en snel in uw bezit. Wanneer uw plan is uitgewerkt vraagt u offertes aan bij meerdere aannemers met als resultaat dat u offertes ontvangt welke compleet zijn, vergelijkbaar, scherper, zonder valkuilen en financiële risico’s. 

Heeft u vragen of wilt u weten hoe wij u van dienst kunnen zijn met het realiseren van uw aanbouw? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseur van De Verbouwwinkel op 085-8769526

Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

Leave a Reply