Hoe realiseer ik een dakopbouw op mijn woning?

Wanneer u ruimte te kort heeft in uw woning hoeft dat niet gelijk te betekenen dat u moet verhuizen! De gemeente Den Haag heeft de laatste jaren in veel wijken de mogelijkheid geboden om een opbouw op uw woning te realiseren. Dit om te voorkomen dat iedereen massaal wegtrekt naar nieuwbouw wijken rondom Den Haag.

De investering voor het realiseren van een opbouw is relatief overzichtelijk en levert daarnaast bij verkoop juist weer een meerwaarde op waardoor deze investering weer wordt terugbetaald.

Dakopbouwen mogen niet overal worden geplaatst en zijn ook vergunningsplichtig. Het ontwerp van de dakopbouw is sterk afhankelijk van de bestaande stijl elementen aan de woning en zullen door de welstandcommissie worden getoetst. Bent u de eerste in de buurt dan vergt het uitwerken en de aanvraag vaak iets meer tijd dan wanneer er in uw omgeving al meerdere zijn gerealiseerd. Voor de slimme investeerders onder u helaas is het zo dat de dakopbouw dienst moet doen aan de onderliggende woonlaag!

Niet overal wordt vergunning verleend voor het realiseren van een dakopbouw. Om te voorkomen dat u onnodig kosten gaat maken kan u bij de gemeente navraag doen of een opbouw op uw woning is toegestaan. Wij kunnen u daar ook mee van dienst zijn middels een vooronderzoek bij de gemeente.

Laat eerst uw dakopbouw uitwerken in de vorm van een vergunningsaanvraag en maak niet de fout gelijk een aantal aannemers uit te nodigen voor het opstellen van offertes! Elke aannemer heeft zijn eigen advies en de offertes welke u uiteindelijk ontvangt zijn niet te vergelijken en zullen enorm in prijs verschillen!

Belangrijk onderdeel van de vergunningsaanvraag is de constructieve uitwerking van de opbouw welke ook van grote invloed is op de offertes van de aannemers.

Wij kunnen u helpen met de vergunnigsaanvraag en constructieve uitwerking van de dakopbouw, de kosten zijn laagdrempelig en onze tools (www.deverbouwwinkel.nl) zijn helder, transparant en snel in uw bezit. Wanneer uw plan is uitgewerkt vraagt u offertes aan bij meerdere aannemers met als resultaat dat u offertes ontvangt welke compleet zijn, vergelijkbaar, scherper, zonder valkuilen en financiële risico’s. 

Heeft u vragen of wilt u weten hoe wij u van dienst kunnen zijn met het realiseren van uw dakopbouw? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseur van De Verbouwwinkel op 085-8769526

Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

Leave a Reply