Hoe voorkom ik discussies met mijn aannemer?

Hoe vaak gebeurt het niet dat u in uw nabije omgeving hoort over iemand die in discussie is geraakt met de aannemer?

Helaas ontstaat er maar al te vaak een discussie over meerwerk, niet op tijd kunnen opleveren of het eindresultaat dat anders blijkt te zijn dan de verwachting van de klant. In deze blog een aantal praktische tips om de nodige stress en discussies met een aannemer te voorkomen.

Vooraf uitwerken
Het is belangrijk om uw verbouwplannen vooraf uit te werken. Daarbij geeft u aan de aannemer aan wat u verwacht en tegen welke kwaliteit. Daarnaast is het van belang duidelijk aan te geven welke materialen u wilt toepassen en hoe de details moeten worden uitgewerkt. Middels een technische omschrijving met met tekeningen en details kunt u discussies met uw aannemer voorkomen.

Maak uw wensen kenbaar
Een aannemer kan helaas uw gedachten nog niet lezen en een rondgang zonder onderbouwde stukken is niet voldoende voor een aannemer om uw verwachtingen te kunnen realiseren. De meeste aannemers zijn over het algemeen zeer kundig en kunnen u adviseren. Bedenk goed dat wanneer u ergens zelf niet om vraagt, dit niet door de aannemer in de offerte zal worden opgenomen.

Onafhankelijk adviseur
Bent u zelf niet in staat om uw plannen technisch uit te werken? Dan kunt u zich laten helpen door een onafhankelijk adviseur. Deze geringe investering vooraf bespaart u een hoop ellende en zorgt er ook nog eens voor dat u voordeligere en completere offertes van aannemers zult ontvangen.

Wat kan De Verbouwwinkel voor u betekenen?
Wij kunnen u helpen met de technische uitwerking van uw plannen en het maken van efficiënte keuzes. De kosten zijn laagdrempelig en onze tools (www.deverbouwwinkel.nl) zijn helder, transparant en snel in uw bezit.

Wanneer uw plan is uitgewerkt vraagt u offertes aan bij meerdere aannemers met als resultaat dat u offertes ontvangt welke compleet zijn, vergelijkbaar, scherper, zonder valkuilen en financiële risico’s.

Heeft u vragen of wilt u weten hoe wij u van dienst kunnen zijn met het realiseren van uw dakopbouw? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseur van De Verbouwwinkel op 085-8769526

Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

Leave a Reply