Hoe voorkom ik meerwerk tijdens mijn verbouwing?

Het overkomt bijna iedereen die gaat verbouwen of onderhoud laat plegen aan zijn woning: “Meerwerk”. Meerwerk is altijd ongewenst en vaak is er in het budget geen rekening mee gehouden waardoor het een fikse tegenvaller is die een negatieve stempel drukt op de verbouwing.

Ontstaan meerwerk
Meerwerk ontstaat tijdens de uitvoering door aanvullende wensen of wijzigingen van de opdrachtgever. Meerwerk kan ook ontstaan door werkzaamheden die niet van te voren waren voorzien. Meerwerk is vaak een gevolg van het onvoldoende uitwerken van het verbouwingsplan en het te snel willen starten met de uitvoering ervan.

Wanneer u dan keuzes en wijzigingen tijdens de uitvoering gaat maken nadat de opdracht aan de aannemer is verstrekt staat u met uw rug tegen de muur. Dit wordt dan een dure grap! Wijzigen op papier is voor niets, dus neem de tijd voor dat u start of opdracht verstrekt.

Problemen met de offerte
Het kan ook voorkomen dat de aannemer zaken is vergeten in zijn offerte. Als dit contractueel niet goed is vastgelegd zal hij proberen dit bij u te verhalen. Wanneer u niet om bepaalde werkzaamheden vraagt zal de aannemer dit niet opnemen in zijn offerte. Controleer dus goed of alles is opgenomen waar u om heeft gevraagd, of laat de offerte door een deskundige beoordelen op risico’s en valkuilen!

Voorkomen meerwerk
Het voorkomen van meerwerk is eenvoudig; investeer in uw eigen plan, denk na over alle te maken keuzes die voor de prijsvorming en uitwerking van belang zijn. Hierbij kunt u denken als de keuzes in maatvoering, indeling, materialen, kleuren, installatie, afwerkingen en sanitair. Laat dit dus niet aan het toeval over. Wanneer u zelf onvoldoende kennis van zaken heeft kunt u zich laten adviseren door een bouwkundige die verstand heeft van verbouwen.

Heeft u vragen of wilt u weten hoe wij u van dienst kunnen zijn om meerwerk te voorkomen of bij de uitwerking van uw plannen? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseur van De Verbouwwinkel op 085-8769526 of check onze website www.deverbouwwinkel.nl

Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

One Comment

  • Stuc-concurrent schreef:

    Meer werk is bijna niet onder uit te komen. Vaak beslissen klanten op het laatste moment nog wat extra werkzaamheden te laten verichten omdat de werkzaamheden die al vericht zijn buiten verwachting super zijn afgelevert.

Leave a Reply