Hoe vraag ik een goede offerte aan bij een aannemer?

Het lijkt zo eenvoudig om werkzaamheden uit te besteden. Het enige dat je daarvoor moet doen is in de telefoon klimmen en een aantal aannemers te bellen voor een afspraak. Deze aannemers geven je dan vrijblijvend advies en de meeste verstrekken vaak kosteloos een offerte!

Het maken van een keuze na het ontvangen de offertes is niet eenvoudig. De prijzen lopen enorm uiteen en iedere aannemer heeft wel een andere oplossing. Er gaan meerdere wegen naar Rome, maar het is belangrijk dat je vooraf bepaalt welke route je wilt gaan bewandelen.

Wat zijn de werkzaamheden?
Het is belangrijk dat je vooraf op een rijtje zet welke werkzaamheden moeten worden verricht en welke risico’s daar bij komen kijken. Moet de woonkamer gestuukt worden? Of gaat het om een complexere verbouwing met meerdere disciplines en installaties? Misschien komen er zelfs constructieve wijzigingen aan te pas en is voor de werkzaamheden een vergunning vereist.

Wij adviseren eigenlijk altijd om bij vergunningen of constructieve wijzigingen, deze uit te werken met een onafhankelijk adviseur voordat de aanvraag van een offerte bij de aannemer wordt neergelegd. Op deze manier kom je beslagen ten eis bij de aannemer, welke de werkzaamheden exact kan afprijzen.

Welke kwaliteit en zekerheid verwacht ik?
Het is handig om op voor jezelf op een rijtje te zetten wat je belangrijk vindt bij een verbouwing. De prijs of kwaliteit? De communicatie? Of misschien het nakomen van afspraken met de bijbehorende nazorg?

Elke aannemer heeft zijn eigen werkwijze en niet iedere aannemer sluit aan op jouw wensen. Het is dus goed om eerst wat aanvullende informatie in te winnen bij mensen die eerder een project hebben laten uitvoeren door een aannemer. Ook kun je indien nodig enkele referentieprojecten bekijken voorafgaand aan het aangaan van een overeenkomst met een aannemer.

De laatste jaren de financiële positie van de aannemer ook steeds belangrijker geworden door alle faillissementen in de bouw. Wil je geen risico lopen? Kies dan voor een aannemer welke is aangesloten bij de stichting BouwGarant. Tegen minimale kosten ben je gedekt voor de risico’s bij een faillissement.

Welke aannemer past bij welke klus?
Voor enkelvoudige klussen zoals het stuken van de woonkamer kun je het best rechtstreeks terecht bij de stukadoor. Vaak is dit een onderaannemer van de aannemer. Dit scheelt rechtstreeks veel geld.

Voor de verbouwing met meerdere disciplines, vaak gecombineerd met installaties, kun je het beste opzoek gaan naar 1 aannemer die van al deze werkzaamheden een logistiek geheel kan maken. Dit bespaart tijd, geld en veel ergernis! Het lijkt zo makkelijk om voor eigen aannemer te spelen maar er komt veel bij kijken. Een verbouwing is nu eenmaal een technisch en logistiek zeer complex.

Vrijblijvend advies
Wilt u vrijblijvend nadere informatie over dit onderwerp of heeft u hulp nodig? Bel dan gerust met onze ervaren adviseur van DeVerbouwwinkel op telefoonnummer 085-8769526.

Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

One Comment

  • Moussie schreef:

    Wij willen heel graag onze kapsalon opknappen want dat is heel hard nodig. Wij hebben geen idee bij wie we moeten zijn omdat het aanbod erg groot is en de klus ook.

Leave a Reply