Is het tijd voor een nieuwe badkamer?

Een nieuwe badkamer, het lijkt een eenvoudige klus. Zo eenvoudig dat u kunt denken dat het geen grote verbouwing is. Maar niets is minder waar. Een nieuwe badkamer is in werkelijkheid juist een heel complexe verbouwing!

Bij het verbouwen van de badkamer komen alle disciplines van het verbouwen samen in een relatief kleine ruimte.

Op het moment dat er gesloopt gaat worden moet u al weten waar de nieuwe aansluitpunten voor de afvoeren, elektra, en kranen komen te zitten. Daarnaast is het belangrijk te bepalen wat voor kranen dit moeten zijn en of er inbouwelementen moeten komen die speciaal in de muur moeten worden bevestigd.

Ook is het belangrijk te bepalen waar de verwarming en ventilatie geplaatst moeten worden. En is de vloer wel sterk genoeg voor de vloertegels die u graag wilt laten leggen in de badkamer?

Dit is slechts een greep uit de keuzes die u vooraf zou moeten maken om uw verbouwing niet financieel en in tijd uit de hand te laten lopen. Bovendien houdt u door het maken van de juiste keuze de controle over het bereiken van het door u gewenste eindresultaat.

Geld besparen met uw nieuwe badkamer
Het is belangrijk dat u niet direct een aantal aannemers uitnodigt voor het opstellen van offertes. Elke aannemer heeft zijn eigen advies en offertes. De offertes die u ontvangt zijn niet met elkaar te vergelijken en zullen enorm in prijs verschillen.

Maakt u toch een keuze voor een aannemer dan loopt u het risico dat het gewenste eindresultaat niet wordt behaald en dat u tegen enorme onvoorziene meerkosten aanloopt.

Hoe kan ik mezelf geld en bouwstress besparen?
Het is belangrijk dat u wat tijd investeert om uw project tot in detail uit te werken. Daarbij kunt u gebruik maken van de hulp van een onafhankelijk adviseur. Daarnaast moet u vooraf uw budget bepalen. De adviseur helpt u dan met het uitwerken van een plan om binnen het budget een badkamer te realiseren.

Ook moet u keuzes maken voor de indeling, materialen, afwerking, sanitair, elektra, ventilatie en verwarming. Wanneer u uw plan heeft uitgewerkt vraagt u offertes aan bij meerdere aannemers. Het resultaat daarvan is dat u offertes ontvangt welke compleet, vergelijkbaar, scherper, zonder valkuilen en financiële risico’s zijn.

Vrijblijvend advies
Wilt u vrijblijvend nadere informatie over dit onderwerp of heeft u hulp nodig? Bel dan gerust met onze ervaren adviseur van De Verbouwwinkel op telefoonnummer 085-8769526.

Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

Leave a Reply