Neem energiebesparende maatregelen voor uw huis en profiteer van subsidies

By 14 september 2018Direct Zaken, Wonen
Foto: Pixabay (globalenergysystems)

Foto: Pixabay (globalenergysystems)

Gaat u als huiseigenaar of vereniging van eigenaren (VvE’s) energiebesparende maatregelen nemen dan kunt hiervoor subsidie krijgen van de rijksoverheid, provincie of gemeente.

Energiesubsidiewijzer
De overheid heeft daar speciaal een website voor opgezet: www.energiesubsidiewijzer.nl. Hierin vind u een compleet en actueel overzicht van subsidies en leningen. Vul uw woonplaats in en bekijk de overzichten van welke subsidies er voor u zijn. Hierin kunt u ook de voorwaarden vinden waaraan u moet voldoen om de subsidie te krijgen en wordt u doorgelinkt naar de juiste website met meer informatie en een aanvraagformulier.

Let op! Het kan dat de Energiesubsidiewijzer aangeeft dat uw gemeente geen subsidies heeft. Het kan zijn dat uw gemeente een subsidie dan niet heeft aangemeld. Informeer bij uw gemeente naar subsidies voor energiebesparende maatregelen.
Voor subsidies geldt in principe dat elke provincie, regio of gemeente zelf bepaalt welke energiebesparende maatregelen zij subsidieert en tegen welke voorwaarden. Ook lopen de maximale subsidiebedragen erg uiteen en bepaalt elke provincie, regio en gemeente bepaalt zelf hoeveel geld er beschikbaar is. de regel op = op is vaak van toepassing dus hoe eerder u subsidie aanvraagt, hoe meer kans u maakt.

Subsidie voor duurzame warmteopwekking.
Voor de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel en pelletkachel kunt u ook subsidie aanvragen. Per 1 januari 2018 is er in totaal € 100 miljoen beschikbaar voor zakelijke en particuliere gebruikers die een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel en pelletkachel willen aanvragen. Het soort apparaat en de energieprestatie bepaald de hoogte van het subsidiebedrag. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

Voorwaarden is dat u eerst een apparaat koopt en laat installeren, voordat u de subsidie aanvraag doet. De verbouwwinkel heeft een breed netwerk van leveranciers en installateurs. Wij helpen u graag met de subsidieaanvraag maar kunnen u ook helpen met de aanschaf en installatie.

Subsidie energiebesparing eigen huis
Huiseigenaren kunnen helaas geen subsidie meer aanvragen voor isolatiemaatregelen in hun huis. Vereniging van eigenaren (VvE’s) kunnen nog wel subsidie aanvragen. De subsidie geldt voor isolatiemaatregelen zoals dak-, vloer- en spouwmuurisolatie en hr+–glas, maar ook voor projectbegeleiding of het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan (per 1 januari 2018 verplicht). Bovendien profiteert u van het lage btw-tarief van 6 % op de isolatiewerkzaamheden.

VvE’s kunnen tot het einde van het jaar een aanvraag indienen. Binnen 12 maanden nadat de subsidie is toegekend, moet de VvE de maatregelen uitvoeren.

De Verbouwwinkel kan u helpen met het voorbereiden en realiseren van uw verbouwplannen. Heeft u vragen of wilt u weten hoe wij u van dienst kunnen zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseurs van De Verbouwwinkel op 085-8769526 of kijk op www.deverbouwwinkel.nl.

Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

Leave a Reply