Tips bij verbouwing (2): Rol van de architect en binnenhuisarchitect

By 4 augustus 2016Direct Zaken, Wonen

15890094_sBij een verbouwing van je woning of bij nieuwbouw denk je er wellicht aan om een architect of binnenhuisarchitect in te schakelen. Maar wat is precies hun rol? Welke taken nemen zij uit handen?

 

Architect
De architect is een ontwerper, een vormgever van de buitenzijde van een woning. Deze schakel je dus niet in voor een badkamer of rechttoe rechtaan aanbouw aan je woning. je schakelt hem wel in voor nieuwbouw of verbouwingen met op- of aanbouw waarbij architectuur gewenst is. Nadeel van een architect is dat zij door het ontwerpen en de details vaak het budget uit het oog verliezen, waardoor je budget overschreden kan worden.

Binnenhuisarchitect
De binnenhuisarchitect houdt zich bezig met de indeling, lichtplannen, kleuren en materialen voor de binnenzijde om je leefomgeving optimaal af te stemmen op jouw wensen. Nadeel is dat je met alleen gegevens van de binnenhuisarchitect niet kunt gaan verbouwen. Vaak zijn het hele mooie beelden en 3d-weergaves, maar daar kan een aannemer niet van bouwen. Hier zijn meer technische gegevens en maatvoering voor nodig.

Als opdrachtgever moet je zelf een duidelijk programma van eisen en wensen maken en je budget vaststellen. Daarnaast doe je er goed aan onafhankelijke hulp in te roepen en daarbij een investering doen aan de voorzijde (voorbereiding van het project) alvorens je te wenden tot een aannemer. Deze investering voor het uitwerken van de plannen verdien je dubbel en dwars terug tijdens de uitvoering, doordat er niets wordt vergeten.

De Verbouwwinkel geeft regelmatig een tip die van belang is als je een verbouwing wilt laten doen of onderhoud aan je woning wilt plegen. Wil je meer weten over wat De Verbouwwinkel voor jou kan betekenen? Kijk dan op onze website: www.deverbouwwinkel.nl

Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

Leave a Reply