Tips bij verbouwing (3): Rol van de bouwbegeleider en aannemer

By 11 augustus 2016Direct Zaken, Wonen

5798586_sAls je gaat verbouwen krijg je waarschijnlijk te maken met een bouwbegeleider en een aannemer. Welke taken nemen zij op zich? En wat kun je van hen verwachten? Vandaag geven we daar uitleg over.

Bouwbegeleider
De bouwbegeleider (bouwkundige) is specialist in het beheersen van het gehele project (bouwproces). Zowel in de voorbereiding als tijdens de uitvoering is hij de rechterhand van de opdrachtgever en stuurt hij een project aan binnen een vast budget en de planning. Hij behoedt de opdrachtgever van de valkuilen (vaak gelijk met financiƫle consequenties) die tijdens de bouw voorkomen.

Aannemer
De aannemer realiseert de plannen die door de opdrachtgever bedacht zijn. Let wel op dat de aannemer doet wat jij vraagt. Het risico als je het vooraf niet gevraagd hebt, is dat het niet in de offerte/begroting is opgenomen en dus meerwerk zal zijn.

De opdrachtgever moet zelf een duidelijk programma van eisen en wensen maken en zijn budget vaststellen. Daarnaast moet hij onafhankelijke hulp inroepen en daarbij een investering doen aan de voorzijde (voorbereiding van het project) alvorens zich te wenden tot een aannemer. Deze investering voor het uitwerken van de plannen verdien je dubbel en dwars terug tijdens de uitvoering, doordat er niets wordt vergeten.

De Verbouwwinkel geeft regelmatig een tip die van belang is als je een verbouwing wilt laten doen of onderhoud aan je woning wilt plegen. Wil je meer weten over wat De Verbouwwinkel voor jou kan betekenen? Kijk dan op onze website: www.deverbouwwinkel.nl

Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

Leave a Reply