Tips bij verbouwing (6): Hoe voorkom je onvoorziene kosten en meerwerk?

By 1 september 2016Direct Zaken, Wonen

11006449_sAls je een verbouwing aan je woning begint, hoe zorg je er dan voor dat je niet tegen onvoorziene kosten of meerwerk aanloopt?

Helaas ben je daar vaak als opdrachtgever zelf verantwoordelijk voor. Als je bij de bakker een halfje bruin bestelt krijg je er ook geen krentenbol bij geleverd! Het komt er dus op neer dat je tot in detail moet uitwerken wat je van de aannemer verwacht, welke prestatie en met welke kwaliteit. Helaas kan je dat als leek niet zelf, ook al denkt men vaak van wel. Je hebt hier bestek en tekeningen voor nodig. Dit is een uitgebreide technische werkomschrijving met bijbehorende tekeningen, zodat de aannemer dit direct kan afprijzen en opnemen in zijn begroting.

Vooraf duidelijkheid
Neem de tijd om dit samen te laten stellen en denk na over alle te maken keuzes, locaties, materialen, etcetera. Vraag dan pas de offerte aan, want wanneer je gaat wijzigen tijdens de bouw levert dit ook vaak direct een verrekening op in de vorm van meer- en minderwerk. Natuurlijk kan je niet alles op voorhand uitsluiten, zeker niet in oude panden omdat je er niet doorheen kan kijken, maar minimaal 95% moet vooraf duidelijk kunnen zijn.

De Verbouwwinkel geeft regelmatig een tip die van belang is als je een verbouwing wilt laten doen of onderhoud aan je woning wilt plegen. Wil je meer weten over wat De Verbouwwinkel voor jou kan betekenen? Kijk dan op onze website: www.deverbouwwinkel.nl.

Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

Leave a Reply