VvE’s kunnen door gemeenten worden verplicht tot vergaderen!

Een opmerkelijke gerechtelijke uitspraak: gemeenten mogen een vergadering uitschrijven voor een Vereniging van Eigenaren zelf voorstellen voor beheer doen. Daarnaast mogen zij ook  een onderhoudsplan opstellen. In Den Haag is inmiddels al zo’n vergadering geweest.

Afdwingen
De rechtszaak was aangespannen door de gemeente Den Haag, om een Vve in de Schilderswijk ertoe aan te zetten om afspraken te maken over onderhoud en beheer.

Dat dit mogelijk is, is het gevolg van de nieuwe Machtigingswet. Deze wet is sinds vorig jaar van kracht. De wet geeft gemeenten de mogelijkheid bij de kantonrechter een verzoekschrift in te dienen en is een extra middel om goed onderhoud af te dwingen.

Aanzetten
Den Haag heeft het grootste aantal VvE’s van Nederland. Waar mensen in een gebouw verschillende woningen hebben dienen verplicht VvE’s te zijn. Alle VvE’s zijn al geruime tijd verplicht om een reservering te maken voor beheer- en onderhoudskosten. Nu kunnen VvE’s die over deze onderwerpen niet vergaderen daartoe worden aangezet door de gemeente.

Onderhoud in kaart
Voor zowel VvE’s als zelfstandige woningbezitters hebben wij OnderhoudGarant in het leven geroepen. Of u nu met de onderlinge leden van de VvE in de knoop ligt over hoe het onderhoud aan te pakken, in oprichting bent, of al vele jaren een actieve VvE heeft, wij helpen iedereen met OnderhoudGarant op een laagdrempelige manier. Middels een uitgebreide bouwkundige keuring brengen wij het onderhoud aan de schil van de woningen tot detail in kaart.

Zorgeloos woningonderhoud
De keuringsresultaten worden vervolgens vertaald in een kwaliteit-en prestatiegericht 10-jarig onderhoudsplan waarbij u tegen vaste maandelijkse onderhoudsbijdrage verzekerd bent van jaarlijks onderhoud aan uw woning. Alle zorgen worden voor u uit handen genomen en u kunt gaan genieten van uw woning in topconditie.

Sommige huizenbezitters hebben gewoon een zetje nodig maar uiteindelijk heeft iedereen baat bij een goed onderhouden woning.

Heeft u vragen of wilt u weten hoe wij u van dienst kunnen zijn met OnderhoudGarant? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseur van De Verbouwwinkel Den Haag op 085-8769526.

Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

One Comment

Leave a Reply