Waarom moet ik na een verbouwing met een aannemer de werkzaamheden opleveren?

By 22 september 2016Direct Zaken, Wonen
De Verbouwwinkel
Na een verbouwing of onderhoudswerkzaamheden aan uw woning is een officieel oplevermoment van groot belang! De oplevering van een verbouwing moet binnen de overeengekomen bouwtijd plaatsvinden. De bouwtijd voor de werkzaamheden moet daarom ook altijd in het contract worden vermeld.

Opleverrapport
De oplevering is het moment waarop volgens de aannemer de verbouwing klaar is en u als opdrachtgever het geleverde werk accepteert met de daarbij horende garanties. Alle gebreken in het uitgevoerde en eventuele tekortkomingen moeten in een opleverrapport worden vermeld. De aannemer stelt het opleverrapport op welke u daarna gezamenlijk ondertekent.
Het is belangrijk om hierbij goed te letten op eventuele beschadigingen of zaken die ontbreken. Deze moeten natuurlijk ook in het rapport genoemd zijn. Wanneer u deze meldt nadat de oplevering heeft plaatsgevonden kan de aannemer beweren dat u deze zelf veroorzaakt heeft. Ook kan het dat u tegen zaken aanloopt waar u het niet mee eens bent. Laat ook deze punten opnemen in het opleverrapport, dan heeft u het in ieder geval tijdig gemeld.
Neem een onafhankelijke bouwkundige mee
Als u akkoord gaat met de oplevering, dan accepteert u de verbouwing zoals die op dat moment aan u is opgeleverd (overgedragen). Wanneer u gebreken over het hoofd ziet of garanties niet goed geregeld zijn, dan accepteert u ook deze bij de oplevering.
Technische onvolkomenheden zijn niet altijd gemakkelijk te herkennen. Het is daarom verstandig om bij oplevering een onafhankelijke bouwkundige mee te nemen. U zult merken bij de oplevering dat ook de aannemer de klachten of opmerkingen van een onafhankelijke bouwkundige serieus zal nemen.
De Verbouwwinkel kan u helpen met de oplevering van uw nieuwbouw, verbouw en of onderhoudswerken. Heeft u vragen of wilt u weten hoe wij u van dienst kunnen zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseurs van De Verbouwwinkel op 085-8769526 of kijk op www.deverbouwwinkel.nl.
Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

Leave a Reply