Energielabel of een energie index nodig? De Verbouwwinkel regelt het!

Bericht Energielabel, Foto: De Verbouwwinkel (5 januari 2018)

Wat is een energielabel?
Tegenwoordig is het verplicht om bij verkoop of verhuur van uw woning een energielabel of energie ­index te overhandigen. Zo kan het zijn dat u in het eerste kwartaal van 2017 een voorlopig energielabel heeft ontvangen van de overheid. Dit voorlopige label is onder andere gebaseerd op het bouwjaar van de woning en alle overige gegevens voor zover bekend in de databank. Met het energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien hoe zuinig de woning is.

Hoe is het energielabel te verkrijgen?
Particulieren hebben in het eerste kwartaal van 2017 een voorlopig energielabel thuisgestuurd gekregen. Dit voorlopige label is gebaseerd op bouwjaar, woningkenmerken, database, etc. Wij kunnen u helpen met het omzetten van het voorlopige label naar een definitief energielabel. U kunt een definitief energielabel online aanvragen op https://www.energielabelvoorwoningen.nl of neem direct contact met ons op adviseur@deverbouwwinkel.nl

Wat is de energie index?
Naast het energielabel is er ook een energie ­index voor bestaande woningen. Dit is eigenlijk een uitgebreidere variant op het label. Bij de energie index wordt de woning gecontroleerd op 150 specifieke kenmerken. Anders dan het energielabel wordt de index weergegeven als getal, bijvoorbeeld 1,6. Hoe lager de waarde des te zuiniger de woning. De energie ­index wordt onder andere gebruikt in het woningwaarderingsstelsel om mede hiermee de huurprijs te bepalen.

Hoe is de energie index te verkrijgen?
De Verbouwwinkel is gecertificeerd om de energie ­index af te geven voor woningen. Voor het bepalen van de energie index dient de woning op locatie opgenomen te worden. Hiervoor komt er dus daadwerkelijk een inspecteur langs. Het is verplicht een index op te stellen als u een woning wilt verhuren. Dit kunnen woningcorporaties zijn maar ook particuliere verhuurders en makelaars. De energie index kan ook verplicht worden gesteld bij sommige ‘groene hypotheken’.

Voordelen van een energielabel/ energie index

Energielabel

  • Een definitief energielabel
  • Te gebruiken bij verkoop
  • Beknopt overzicht van mogelijke besparende maatregelen

Energie index

  • Uitgebreid inzicht in de energie
  • Energieprestaties van uw woning
  • Een overzicht met energiebesparende maatregelen
  • Gemakkelijk te koppelen aan maatwerkadvies
  • Een definitief energielabel
  • Een index welke te gebruiken is voor verhuur van de woning

De Verbouwwinkel kan u helpen met het voorbereiden en realiseren van uw verbouwplannen. Heeft u vragen of wilt u weten hoe wij u van dienst kunnen zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseurs van De Verbouwwinkel op 085-8769526 of kijk op www.deverbouwwinkel.nl.

Stuur ons een WhatsApp: 06-549 56 513

Leave a Reply